Groggen gör comback

We are in

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-content/themes/Pin-tiki/single.php on line 26 This is the content: Den gamla goda groggen står inte speciellt högt i rang nu för tiden. Den stöddiga blandningen av sprit (gärna vodka) och läskedryck (gärna sockerdricka) toppat med två isbitar är inget den globala craft cocktail-rörelsen vurmar för. Men byt vodkan mot ett kvalitets gin och sockerdrickan mot en ekologisk tonic och du har något som får höga betyg av även de svåraste drinksnobbarna.

En svensk grog är rent tekniskt en variant på en klassisk Highball eller Cooler. Det vill säga just en mix av sprit, is och soda vatten eller ginger ale och lite frukt som garnering. Det är givetvis enkelheten som gör groggen så populär. Läskens sötma och starka smak är väldigt bra att gömma alkoholsmaken som många verkar vara rädda för. Det är också precis det som ofta gör groggen till en söt, osmaklig sörja. Balans, kvalitet oh rikligt med is är givetvis det som höjer den ljumna groggen till en long drink att vara stolt över.

Idag finns mängder med mixers, eller läskedrycker, av mycket hög kvalitet. Allt från importerad ginger beer till småskaligt tillverkad cola går att hitta i välsorterade butiker. Kvaliteten på mixern, läsken, gör att du tillsammans med fin sprit kan blanda farfars grogg utan att skämmas.

 
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *