Cuban Cocktail #5

We are in

Blast of

This is the content: 4Ja, det är en Cuban CocktailDet kubanska äventyren går äntligen vidare. Nu är det dax för cocktail nummer fem i ordningen och den är betydligt mer sofistikerad än den enkla, smått meningslösa nummer fyra.

Cuban cocktail numero fem är en mild, fin Daiquiri-variant väldigt lik den lika trevliga Ann Sheridan Cocktail.  Den har en mjuk smak av aprikos. Aprikosen kommer verkligen igenom den lätta rommen samtidigt som den sötar lätt och fint. Det blir inte sliskigt utan ger en bra balans. Som den ska vara alltså.

Som vanligt i de här gamla recepten står mängden lime angivet som juicen från ½ lime. Hur mycket juice innehåller en halv lime? Någonstans har jag läst att lime, på den gamla goda tiden, var mindre än de är idag. Idag kan en lime vara nästan lika stor som en citron och innehålla uppåt 5-6 cl juice. En gammal, äkta, liten lime ska ha haft ungefär 0,75 oz eller 2,3 cl juice. Jag använde alltså något under 0,5 oz limejuice vilket gav en ypperlig drink.

Den nästan självlysande färgen som den här sortens drinkar har uppskattar jag verkligen. Kanske skulle en liten garnering suttit fint. En bit färsk aprikos eller en twist av något slag men det var uppenbarligen inte så Trader Vic jobbade på den här tiden.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *