Cuban Cocktail #2

We are in

Blast of

This is the content: 3En till Cuban Cocktail och en som är betydligt bättre.  Nummer två i ordningen är en betydligt mer sofistikerad drink. Rom tillsammans med lite citron, bitter, körsbär och grenadine ger en behaglig om än lite söt mix. Kanske skulle det vara lite med citron och kanske skulle citronen bytas ut till lime.

Mixen av rom med grenadine och körsbär för tankarna till en Hemmingway Daiquiri eller en Bacardi Cocktail. De rör sig absolut i samma område.

En tanke som slagit mig är varför finns det så många och så olika cocktails som går under benämningen Cuban Cocktail. I vanliga fall krävs inte mycket för att en drink ska få ett eget namn och anses som en unik. En annan sorts bitter, en skvätt extra av någon likör eller några droppar fruktjuice och det är en annan drink. Men jämför recepten på Cuban Cocktail #1 och på Cuban Cocktail #2. Här ligger en hund begraven!

Hur som helst, Cuban Cocktail är en bra drink. Trevlig, lagom avancerad, ganska sofistikerad och den ser fin ut.

 
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *