Ett körsbär på toppen

We are in

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-content/themes/Pin-tiki/single.php on line 26 This is the content: Sommartider är bärtider. Från juni igenom hela sommaren översvämmas fruktstånd och gatuhandlare av bär från fruktiga träd. Det är vanligen bigarråer det handlar om men även andra bär som klarbär och körsbär förekommer. I mitten av juli börjar dessutom vilda och planterade bärträd få mogna fina bär.

Bär kan användas i drinkar på många sätt. Antingen som saft, sirap, muddlade eller som garnering. Ett körsbär i en cocktail är både fint och ger en fin liten smakbonus. På long drinks, milk shakes och frappéer är ett körsbär en vacker bonus.

Det finns excellenta cocktailbär att köpa (speciellt de från Luxardo är underbara) men det är också lätt att göra själv.

Cocktailbär de la España


Tag ungefär en fjärdedels kilo körsbär eller bigarråer. Kärna ur bären eller skär ett litet snitt i dem. Detta låter alkoholen marinera bären och alla smakämnen att blandas. Lägg bären i en väl rengjord burk. Det kan såklart behövas mer eller mindre bär beroende på burkens storlek. Anpassa receptet så det fungerar för dig.

Koka en sirap på 1dl ekologiskt socker, 1 dl vatten, en generös skvätt citronjuice, en liten kanelstav och en rejäl skvätt vaniljextrakt. Slå sirapen över bären så de täcker en tredjedel av bären. Häll sedan på med brandy så det täcker bären. Det går också utmärkt att använde mörk rom eller blandningar av sprit. Sätt på locket och skaka om bären försiktigt. Låt dem svalna och låt dem sedan marinera i kylskåp några dagar. On du håller bären kylda så håller sig länge.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *