Bygg en swizzler, drick en drink

We are in

This is the content: En egen swizzler Ett ypperligt trevligt sätt att blanda fram svalkande, läskande drinkar är genom att swizzla dem. Det är lite om ett handdrivet mellanting mellan att röra en drink och att köra den i en elektrisk mixer. Resultatet blir en superbt frostig drink men eftersom isen inte slås sönder blir den inte slushig.

Tekniken att swizzla sägs komma från Martinique eller Karibien i stort och går ut på att spinna runt krossad is direkt i glaset för att bland och kyla drinken. I orgnialutförandet användes, och används fortfrande, en swizzler skuren från Quararibea Turbinata eller Swizzle Stick Tree som det kallas. Trädets grenar växer på ett sätt som gör att bildar en perfekt liten visp. Nästan som en klassisks svensk kräkla.

Swizzlers går att beställa från utmärkta Cocktail Kingdom men det kan vara både dyrt och svårt med frakt. Det går givetvis också att använda en barsked för att swizzle drinkar.

En grön och skön Chartreuse SwizzleMen för den händige sakletaren går det enkelt att bygga en egen swizzler av lite bambu och några grillspett. Gör så här:

Ta en bambustav som är ungefär 8-10 mm i diameter och ett par grillspett av bambu. Det ska vara sådana vanliga bambuspett som säljs i matvarubutiker. Kapa bambustaven så den blir ungefär 40 cm lång. Borra hål i bambustaven med en 3 mm borr. Borra två eller tre hål som korsar varandra. Pressa in grillspetten. Spetten har en diameter som är just över 3 mm vilket får dem att sitta som gjutet. Skär av spetten så att cirka 2 cm sticker ut på vardera sida. Mät gärna mot dina glas så du verkligen får ner din swizzler i glasen su tänkt använda. Jämna till spetten som sticker ut med en vass kniv. Sandpappra bambustavens ändor så de blir mjuka. Tvätta av. Klart!

Nu är det bara att swizzla på. Varför inte pröva din nya swizzler med en läskande och småfarlig Chartreuse Swizzle.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/4/flamingofred.se/httpd.www/mayhem/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *